תוכן עניינים

לייעוץ ראשוני השאירו פרטים או חייגו
053-352-4190

חדש באתר

חפירת מרתף

חפירת מרתף – יוצרים קומה חדשה מתחת לאדמה

אם חופרים באדמה אפשר למצוא אוצרות, אך במקרה של חפירת מרתף, יוצרים את האוצר הזה בזכות החפירה עצמה. מרתף הוא למעשה קומה נוספת לבית שלכם, שבמקום לבנות אותה לגובה, היא נבנית לעומק, ובשביל זה צריך לחפור בור עמוק, רחב ויציב, וזה בדיוק מה שאנחנו בחברת בובקט SOS עושים.

בואו ללמוד איך אנחנו מפסלים את האדמה ליצירת המרתף המושלם עבורכם, כולל תכנון, בדיקות, פתרונות לבעיות אפשריות ומחירים.

 

חפירת מרתף בבית קיים או מתחתיו

מחיר הוגן ומשתלם שחבל לפספס

מבצעים קידוח בדיקה לפני החפירה

חפירת מרתף שירות או מרתף למגורים

שירות בפריסה ארצית

 

להצעת מחיר יוצאת מן הכלל חייגו:

053-352-4190

 

חפירת מרתף

 

מה גובה ועומק החפירה למרתף?

ישנם 2 סוגים עיקריים של מרתפים שאנחנו חופרים, ולכל אחד מהם מאפיינים משלו:

סוג המרתף גובה מרבי גודל מרבי הערות נוספות
מרתף שירות

מרתף שמשמש כשטח שירות – לא ניתן להתקין בו מקלחת ומטבחון (אפשר כיור ושירותים)

2.2 מטר 80 מ״ר חצר אנגלית צריכה להיות ברוחב המדרגות ועד ל-1.5 מטר.
מרתף עיקרי

מרתף שיכול לשמש למגורים וכיחידת דיור, הכוללת גם מקלחת ומטבחון.

2.5 מטר 80 מ״ר תוכלו לבנות חצר אנגלית עד לחומה של השכן.

 

5 שלבי תכנון חפירת מרתף

לא חשבתם שאנחנו פשוט באים ומתחילים לחפור, נכון? צריך קודם כל לתכנן את הפרויקט הזה בקפידה, כי ירידה אל מתחת לאדמה היא לא דבר פשוט, אך בידיים הנכונות ניתן לבצע זאת על הצד הטוב ביותר ולהכין את התשתית המושלמת לבניית מרתף שלא תצריך מכם לפתור בעיות גדולות אחרי שהמרתף כבר יהיה בנוי.

 

כך אנחנו מתכננים את פרויקט חפירת המרתף שלכם:

הערכת האתר: ראשית אנחנו בודקים את השטח שבו עלינו לעבוד – מה סוג האדמה, מה מפלס מי התהום, האם יש מבנים נוספים או תשתיות שמחייבים התייחסות וכדומה.

עיצוב והיתר: תוכלו להגיש בקשה להיתר כבר כשיהיה בידיכם המידע השלם הנוגע למבנה ותצורת המרתף שלכם.

מיפוי תשתיות: לפני שמתחילים בחפירה, עלינו לסמן בצורה מדויקת את מיקומי קווי התשתיות וכך להימנע מנזק שיאריך את זמן העבודה לשווא.

בטיחות: קובעים כבר בשלב התכנון כיצד העבודה תתבצע בצורה בטוחה, לא רק עבור בטיחות העובדים שלנו, אלא גם כדי לוודא את שלמות המבנה.

תכנון החפירה: לבסוף מתכננים את עבודת החפירה לפרטי פרטים, כולל גורמים כמו נקודת ההתחלה של החפירה, מאיפה תהיה הגישה לאתר החפירה, כיצד נשנע מהאזור את האדמה שנחפרה ואיזו תמיכה זמנית נספק לבור.

 

למה צריך לעשות קידוח בדיקה לפני חפירת מרתף?

לפני שטובלים את כל הגוף במים צריך לטבול את הבהונות ולבדוק את הטמפרטורה, וזה בדיוק מה שעושים עם קידוחי ניסיון ובדיקה. אנחנו קודחים בחלק קטן באדמה כדי להבין מה בדיוק נמצא תחתיה, באיזו סוג אדמה מדובר והאם יש גורמים נסתרים שעלולים להוות מכשול בחפירה. זה מאפשר לנו לחדד את האסטרטגיה שנבחר לביצוע החפירה של המרתף בפועל, וכך נוודא שיהיו לנו כמה שפחות הפתעות בדרך, מה שיחסוך לכם הרבה בעלות ובזמן החפירה.

 

חפירת מרתף מתחת לבית קיים – האתגרים והפתרונות

כשחופרים מתחת לבית קיים חייב לפעול בזהירות כמו של מנתח – עלינו לפעול בצורה מדויקת ולהבין לעומק את המבנה שתחתיו אנחנו עובדים. העבודה הזו מורכבת מאוד ודורשת מאיתנו להיות ערים בכל שלב לאתגרים שונים, אך אין בעיה שאיננו יכולים לפתור.

הנה כמה אתגרים נפוצים של חפירת מרתף בבית קיים והפתרונות שלנו:

שמירה על יציבות המבנה: מחזקים את הקירות והעמודים לאורך העבודה ומוסיפים יסודות חדשים שיוכלו לתמוך במשקל המבנה.

גישה מוגבלת לצמ״ה: אם ישנה בעיה להכניס מכשור כבד ומאסיבי לאזור החפירה, אנחנו משתמשים במיני מחפרון בעובי 80 ס״מ – מושלם לחפירות מתחת לבית.

מכשולים בתוך האדמה: כדי שלא ניתקל בהפתעות לאורך החפירה, אנחנו מבצעים קידוחי בדיקה קודם לכן ומיישמים פתרונות בהתאם לממצאים.

 

פינוי אדמה לאחר חפירת מרתף – מי אחראי לזה?

אז הסתיימה החפירה – ומה עכשיו? האם עבודה שלנו נגמרה? ממש לא! עלינו כעת לפנות את האדמה שהוצאנו, ואנחנו עושים זאת באמצעות משאית עפר, אשר מיועדת לשינוע כמויות גדולות של אדמה. אתם לא צריכים לדאוג לכך, כי אנחנו מבצעים גם עבודות עפר וגם עבודות חפירה ומפנים את האדמה מהאתר כבר מהרגע שבו אנחנו מתחילים לחפור ועד לסיום החפירה.

 

כמה עולה חפירת מרתף?

אתם בטח כבר מנחשים שהפרויקט הזה הוא לא זול, והעלות שלו יכולה לנוע מכמה עשרות אלפי שקלים ועד ליותר ממאה אלף. כדי לברר מה תהיה עלות חפירת מרתף לפי הדרישות והצרכים שלכם, מומלץ להרים אלינו טלפון לחברת בובקט SOS ולספק לנו את הפרטים הבאים. נוכל גם להגיע לסקור את האתר בעצמנו כדי לברר זאת על המקום ולספק לכם הצעת מחיר מדויקת:

√ גודל ועומק החפירה הנדרשים

√ סוג האדמה

√ רמת הנגישות לשטח החפירה

√ האם יש צורך בתמיכה במבנה קיים

√ האם יש צורך בפתרון בעיות ניקוז ומי תהום

√ האם יש צורך בפינוי אדמת החפירה