תוכן עניינים

לייעוץ ראשוני השאירו פרטים או חייגו
053-352-4190

חדש באתר

עבודות חפירה

עבודות חפירה מכל הסוגים במחירים משתלמים

חפירה היא השלב שבו דיוק וכוח נפגשים להכנת האדמה לקראת עבודות בנייה והקמת תשתיות שונות. החפירה תהווה את הבסיס להצלחת הפרויקט כולו, ואנחנו בחברת בובקט SOS יכולים לסייע לכם בכל סדר גודל של פרויקט, מחפירה לבית ולגינה ועד לחפירה להקמת חניון תת קרקעי תחת מבנה קיים.

המשיכו לקרוא ותגלו כמה זה עולה, איך עושים את זה ולמה אנחנו הצוות הנכון לעבודה.

 

עבודות חפירה לקראת בנייה והקמת תשתיות

חפירה ליסודות, בריכות, מרתפים, חניונים…

שימוש בכלי צמ"ה מתקדמים וחדישים

עבודה לפי התקן

שירות בפריסה ארצית

 

למידע נוסף והצעת מחיר חייגו:

053-352-4190

 

עבודות חפירה

 

כמה זה עולה – מחירון עבודות חפירה

לפני הכול בואו נדבר על מה שחשוב – המחירים. אנחנו מתחייבים למחיר משתלם לכל סוגי עבודות החפירה, והנה המחירון שלנו שיראה לכם כמה אמורות לעלות לכם חפירות לפרויקטים מסוגים שונים ובאמצעים שונים.

סוג עבודת החפירה מחיר
כמה עולה חפירה ידנית בחול?

לעומק 1 מטר לכל היותר.

החל מ-120 ש״ח למ״ק
מה מחיר חפירה ידנית בחמרה?

לעומק 1 מטר לכל היותר.

החל מ-140 ש״ח למ״ק
מה עלות חפירה בעזרת צמ״ה?

לעומק 3 מטר לכל היותר.

החל מ-50 ש״ח למ״ק
מה מחיר חפירה ליסודות?

כולל חציבה, לקראת הקמת מבנים.

החל מ-110 ש״ח למ״ק
כמה עולה חפירה לבריכה/מרתף

המחיר לא כולל חפירה בקרקע סלעית.

החל מ-30 ש״ח למ״ק
מה עלות חפירת חניון תת קרקעי?

לחפירה במבנה בהקמה.

החל מ-25 ש״ח למ״ק

 

עם אילו כלים מבצעים עבודות חפירה?

הכלים שאנחנו משתמשים בהם מתחלקים לשניים:

1. כלים ידניים לחפירה: אלו הם כלים שבהם משתמשים לחפירה נקודתית, כמו את, מעדר, מכוש וכדומה.

2. כלי צמ״ה: צמ״ה זה ראשי תיבות של ״ציוד מכאני הנדסי״, ומדובר בכלים מכאניים גדולים שבעזרתם חופרים בשטחים גדולים ובקלות, כמו מחפר, דחפור (בולדוזר), שופל, טרנצ׳ר וכדומה.

 

מה זה חפירה עם טרנצ׳ר?

טרנצ׳ר הוא סוג של כלי מכאני הנדסי שיש לו מסור ענק שמאפשר לו לחפור בקרקע, להרים אותה ולהזיז כמויות אדירות של אדמה במהירות ובקלות. כוחו האדיר של הטרנצ׳ר מאפשר לו לחפור גם דרך אדמה צפופה מאוד ואף דרך שורשי עצים בלי שום בעיה, וביחס לדחפור, הוא מאפשר לבצע חפירה עם קרקעית וקירות חלקים בלי שום בעיה. קל מאוד גם לחפור איתו תעלות בצורה ישרה, והוא מומלץ במיוחד לחפירה עבור תשתיות, למשל להנחת כבלים, צינורות וכדומה.

 

חפירה לבית ולגן בעזרת מיני מחפרון

במקרים מסוימים אנחנו נדרשים להכניס כלי עבודה כבד לשטח צר וקטן, ולשם כך יש לנו את המיני מחפרון. בעזרתו ניתן לחפור באזורים צרים ברוחב של פחות ממטר, כשלרוב חפירות שכאלה נעשות לטובת הכנת תשתית השקיה, חפירה לצורך נוי, חפירה להטמנת עמודי תאורה, שערים וגדרות וכדומה. היתרון של זה הוא המחיר, כשחפירה בעזרת מיני מחפרון תהיה זולה יותר מאשר חפירה ידנית.

 

תכנון עבודות חפירה – איך עושים את זה נכון?

כדי לתכנן נכון את העבודה צריך להתחשב במספר גורמים:

מערכות תת-קרקעיות: כבלים חשמליים, צינורות ביוב, מים או גז, מערכות תקשורת וכדומה. את מיקומן אנחנו מקבלים מהרשות המקומית, ויש לדאוג שלא ייגרם להן שום נזק.

סוג הקרקע: אפשר לבצע חפירה בחול, חרסית, חמרה, קרקע סלעית וכרכר. לכל סוג של קרקע יש משקל וחוזק שונים, וצריך לדעת היטב במה חופרים כדי לעשות זאת בצורה בטוחה.

מבנים סמוכים: יש להתחשב ביציבות המבנים הסמוכים ולוודא האם קיימים תחתם מרתפים או חניונים. החפירה תתבצע במרחק של 1.3 מטר כפול עומק יסוד הבניין מהמבנה.

 

האם אפשר לבצע עבודות חפירה ללא היתר?

על פי חוק, כל עבודת חפירה שמתבצעת לעומק של יותר מ-50 ס״מ באדמה מחייבת הוצאת היתר חפירה, וזה לא משנה אם מדובר בשטח פרטי או בשטח ציבורי. את הבקשה יש להגיש למחלקת ההנדסה של הרשות המקומית, אולם ראשית יש להגיש בקשה לאישור תכנון ורק לאחר מכן לקבלת היתר חפירה ודיפון.

 

איך לחשב את כמות האדמה שתצא מהחפירה

החישוב של כמות האדמה שתצא מהחפירה הכרחי לצורך התכנון והכנת התקציב לעבודה, ויש בו משתנים רבים ושונים. כך אנחנו עושים את החישוב:

מדידת השטח: מודדים מה האורך, הרוחב והעומק ומוודאים שידועים לנו הממדים המדויקים של החפירה.

חישוב הנפח: מכפילים את האורך, הרוחב והעומק, וכך מקבלים את מידת המטר המעוקב של החפירה.

מוודאים את סוג האדמה: כאן העניינים מתחילים קצת להסתבך, כי יתכן שהאדמה משוחררת יחסית או שהיא מהודקת, וזה ישפיע על כמות האדמה שניתן יהיה להרים ולהזיז בעזרת הכלים.

התחשבות בהתנפחות והתכווצות אדמה: האדמה נוטה להתרחב כשחופרים אותה, ורמת ההתנפחות תהיה תלויה בסוג האדמה. כשמחזירים אותה פנימה ומהדקים אותה, היא מתכווצת חזרה.

מחשבון חפירה ומילוי: במידת הצורך ניתן וכדאי להיעזר במחשבון, בו ניתן לחשב חפירות בתצורות שונות בקלות רבה.

 

חופרים בצורה בטוחה – הסכנות והפתרונות

עבודות חפירה הן עבודות מסוכנות, וחייב לבצע אותן באופן מקצועי ואחראי עם בובקט או מיני מחפרון כדי למנוע כל אפשרות לנזק, פגיעה ואסון. אלו הן הסכנות העיקריות והדרכים שבהן אנחנו מונעים אותן:

התמוטטות הדפנות: משתמשים בסוג הדיפון הנכון מבלי לחסוך בחומרים, מספקים תמיכה וחיזוקים ומוודאים שלא יופעל לחץ רב מדי על דפנות הדיפון, בין אם מבניינים סמוכים, כלי העבודה או חומר הבנייה שממקמים על שפת הדיפון.

נפילת חומרים וכלי רכב לתוך החפירה: דואגים שלא למקם את החומרים וכלי העבודה קרוב מדי לשפת החפירה, ובכלל לא פורקים משאיות בקרבת שפת החפירה.

נפילת עובדים לתוך החפירה: מציבים שלטי אזהרה ומפעילים תאורה גבוהה בעבודות בשעות הלילה.