תוכן עניינים

לייעוץ ראשוני השאירו פרטים או חייגו
053-352-4190

חדש באתר

חפירת תשתיות

חפירת תשתיות – חופרים בקטע טוב

עבודות חפירה הן השלב הראשוני בכל תהליך ופרויקט המיועד לבנייה והקמה. בין אם מדובר בחפירה להקמת תשתיות או חפירה לפינוי והכנת קרקע באתר בנייה, השלב הראשוני הוא קריטי וחייב להיעשות בצורה מתוכננת ומקצועית.

מה חשוב לדעת לפני שמתחילים בביצוע חפירת תשתיות, ואיך בוחרים את הכלי המנצח לביצוע הפעולה?

 

חפירת תשתיות כולל חפירה לסיבים אופטיים

חפירת תעלות, הזזת עפר, הידוק הקרקע

חפירה לפני הנחת תשתית חשמל, ביוב או מים

עבודה לפי התקנים

שירות בפריסה ארצית

 

להזמנות והצעת מחיר מדהימה חייגו:

053-352-4190

 

חפירת תשתיות

 

הכלי המנצח – איך מבצעים חפירת תשתיות?

כלים וציוד לחפירת תשתיות איך זה עובד
דחפור הדחפור הוא כלי עוצמתי הידוע בכינויו הבולדוזר, משמש להזזה ודחיפת כמות גדולה של אדמה בשלב הראשוני של הקמת התשתיות.
שופל בדומה לדחפור, השופל מאפשר לפנות פסולת, להזיז ולדחוף את האדמה או העפר, אך פחות מסיבי מהדחפור ומתאים גם להקמת תשתית חקלאית.
משאית עפר התפקיד של משאית העפר היא להעביר את האדמה, החול או העפר שהכלים המכניים הזיזו ולהעביר אותם למקום אחר.
מחפר – באגר המחפר כשמו כן הוא נועד לחפור תעלות ובורות לצורך הנחת התשתיות הדרושות. יש מספר סוגים וגדלים של מחפרים, המתאימים לגודל הבור שצריך לחפור.

 

מה בדרך כלל מבצעים בעבודות לחפירת תשתיות?

חפירת תעלות – התעלות מיועדות למטרות ניקוז בו יונחו צינורות ניקוז לאינסטלציה, או שניתן לבצע חפירת תשתיות סיבים אופטיים להנחת כבלי תקשורת המיועדים לשדרוג רמת ומהירות האינטרנט.

הזזה או העברה של עפרעבודות החפירה כוללות העברה של עפר בכמויות גדולות, פינוי השטח או סילוק של סלעים, אדמה לא רצויה וכד', וכן יישור פני הקרקע למטרת הכנת תשתית לבנייה.

קידוחים – הקידוחים מיועדים להכנת התשתית בקרקע, קיבוע היסודות המיועדים לתמיכה ומאפשרים את יציבות המבנה שעתיד להיבנות מעליו.

הידוק הקרקע – שלב הידוק הקרקע מתבצע לפני שמתחילים בעבודות העפר, ומטרתו למנוע שקיעה של הקרקע, ולהעניק בסיס מהודק, חזק ויציב.

 

מה חשוב לדעת על חפירת תשתיות?

חפירת תשתיות היא תהליך מורכב שדורש תכנון מוקדם וביצוע ברמה מקצועית ללא פשרות. העבודה חייבת להתבצע תוך התחשבות מדויקת במצב בשטח, למשל מה חוזק הקרקע, איזה סוג אדמה מדובר, האם יש סלעים קשים בסביבה, האם הקרקע נוטה לשקוע, האם יש צורך בניקוז והנחת יסודות ועוד.

בין אם מדובר בהנחת תשתית לתקשורת, חשמל, ביוב או מים, יש לבצע את העבודה עם הכלים המתאימים ביותר, בצורה יעילה ובדרך נגישה.

 

חופרים על בטוח – כללי זהירות לפני חפירת תשתיות

תכנית מאושרת – על הקבלן לוודא מראש שהוא פועל רק על פי תכנית חפירה מאושרת, בה כל המערכות התת קרקעיות הקיימות נלקחות בחשבון.

מיפוי השטח – יש לבצע בירור מקדים ומיפוי של האזור כולו, למנוע התנגשות, הריסה או פגיעה בתשתיות קיימות, ולוודא שהחפירה מתבצעת בעומק המקובל.

שמירה על מרחק – על הקבלן להקפיד שהוא שומר על מרחק ממבנה או מיסודות קיימים בסביבה על פי הנוהל, לפחות 1.3 מטר מהיסודות הקרובים.

אזהרות בשטח – יש לוודא שאין אזהרות מיוחדות בסביבת השטח והאזור בטיחותי לחפירה. אם מדובר בקרקע חולית למשל, כדאי לבדוק לגבי סכנה מפני מפולות.

 

כמה עולה חפירת תשתיות?

כדי לתמחר עבודה של חפירת תשתיות, ראשית יש לקחת בחשבון את הכלי המכני שמשתמשים בו לביצוע הפעולה. לכל כלי יש מחיר שונה, בין אם מדובר בבובקט, מחפרון, באגר, או שופל.

עוד פרמטר שנכלל בחישוב יהיה מידת העומק של החפירה הקידוח, מה גודל השטח, באיזה סוג קרקע מדובר וכמה אנשי צוות צריכים לביצוע העבודה.

חברת בובקט SOS המציעה ביצוע עבודות עפר וחפירת תשתיות, תשמח להעניק לכם ייעוץ והצעת מחיר מדויקת, עם הכלי המתאים ביותר לצרכי החפירה והנחת התשתיות.