תוכן עניינים

לייעוץ ראשוני השאירו פרטים או חייגו
053-352-4190

חדש באתר

חפירת חניון

בונים על זה – כל מה שרציתם לדעת על חפירת חניון

עם כל בעיות החנייה והצפיפות שיש במדינה שלנו, חפירת חניון תת קרקעי זה בהחלט פתרון אידאלי, המנצל את השטח הקיים באופן מקסימלי. ניתן למצוא חניונים באזורים עירוניים ומאוכלסים, באזור בתי עסק, מגדלים רבי קומות ומתקנים ציבוריים. מתי צריך לחפור חניון, איך עושים את זה בפועל וכמה זה צפוי לעלות? גלו כבר עכשיו.

 

חפירת חניון בבניין קיים או במבנה בשלבי הקמה

חפירת של כל סוגי הקרקע

חפירה באזורי מגורים או מסחר ובמתקנים ציבוריים

עבודה מקצועית באמצעות בובקט

עובדים בכל הארץ

 

להזמנת השירות ובירורים חייגו:

053-352-4190

 

חפירת חניון

 

מתי צריך לחפור חניון תת קרקעי?

באזורי מגורים – בנייני מגורים ומגדלים רבי קומות הפכו לפופולריים בערים רבות, וחניון תת קרקעי מעניק פתרון חסכוני לדירות עם כמות גדולה של דיירים, הזקוקים למקום חנייה זמין ומסודר.

באזורי מסחר – קניונים, מתחמי חנויות, רשתות מזון ומבנים מסחריים, זוכים לכמות גדולה של מבקרים לאורך שעות היום ולכן חניון תת קרקעי מספק מענה אידאלי.

בתי מלון ודירות יוקרה – מעבר לפתרון החנייה הזמין, חניון תת קרקעי מספק מקום מאובטח ומוגן עבור האורחים והמבקרים במקום.

מתקנים ציבוריים – שדות תעופה, תחנות רכבת, מגרשי ספורט או מקומות בילוי ציבוריים, צריכים לספק לקהל לקוחותיהם מקום חנייה בטוח וזמין, כמו חניון תת קרקעי.

 

איך חופרים חניון תת קרקעי – שלב אחר שלב

1. הכנת הבסיס – החניון הוא למעשה הבסיס של הבניין כולו, שייבנה מעל החניון. בשלב הראשוני יש לבחון את סוג הקרקע, עומק השטח שצריך לחפור בו והאם קיימים מכשולים בדרך, כמו חוטים, צינורות ותשתיות.

2. בחירת כלי חפירה – בהתאם לממצאים בשטח, יש לבחור את כלי החפירה ההנדסי המתאים לסוג האדמה וטכניקת העבודה הנדרשת. בדרך כלל העבודה תיעשה באמצעות דחפורים או בובקט – מיני מעמיס.

3. שלב החפירה – שלב החפירה כולל פינוי של אדמה, סלעים וחול שנמצאים במקום, כדי לפנות מקום לבניית התשתית. כל תהליך החפירה יתבצע בהתאם לתוכנית של המהנדס, ובהתאם לכמות המפלסים שיהיו בחניון.

4. הנחת תשתיות – בהמשך יותקנו בחניון תשתיות חשמל, אינסטלציה, כיבוי אש, תאורה, מיזוג אוויר, שלטי בטיחות ועוד. בהתאם לזאת יש לבצע חפירות להנחת קווי התשתית והתעלות.

 

3 דברים שכדאי לבדוק לפני שמתחילים לחפור  

1. סביבה – יש להתחשב בכל הגורמים שנמצאים בסביבה לפני שמתחילים לחפור את החניון, למשל, לבדוק האם כבר קיימים חניונים, מרתפים או מבנים תת קרקעיים. יש לוודא שהחפירה תתבצע במרחק של 1.3 מטר כפול עומק יסוד מהמבנה האחר.

2. סוג הקרקע – כדי לבצע עבודות חפירה בצורה מיטבית, יש להתחשב בסוג הקרקע ולפי זה לקבוע את שיטת העבודה והכלי המתאים. בין אם מדובר בקרקע חולית, חרסית או סלעית.

3. התחשבות בתשתיות קיימות – יש להתעדכן מול הרשות המקומית לגבי התשתיות המונחות באזור לפני שמתחילים במלאכת חפירת חניונים. כמו צינורות ביוב, מים, גז, חשמל ותקשורת.

 

חופרים על בטוח – איך מבצעים עבודת חפירה בטוחה?

מונעים התמוטטות הדפנות – יש לדאוג לחיזוק ותמיכה של דפנות הדיפון באמצעות חומרים מתאימים.

עובדים באחריות – יש לוודא שהעובדים לא יפלו חלילה לתוך הבורות, לדאוג להניח שלטי אזהרה, תאורה חזקה ולוודא שהם מצוידים בציוד מגן אישי, קסדות וכל הנדרש.

שמירה על הציוד – יש לדאוג שהמשאיות פורקות את החומרים הרחק מאזור החפירה, שלא נמצא ציוד בקרבת שפת החפירה.

 

עם אילו כלים חופרים חניון תת קרקעי?

כלים ידניים – בדרך כלל משתמשים בכלים ידניים במקרים של חפירה ידנית, כמו מעדר, מכוש, את וכד'.

כלי צמ"ה (ציוד מכני הנדסי) – כלים המשמשים לחפירות מסיביות בשטחים גדולים בצורה יעילה ומקצועית. אנו בחברת בובקט SOS משתמשים בכלים כמו מחפר, דחפור (בולדוזר), מיני מחפרון – בובקט המתאים לחפירות במקומות צרים, שופל, או טרנצ'ר בעל המסור.

 

כמה עולה לחפור חניון תת קרקעי – טווח מחירים ממוצע

סוג העבודה שמבצעים עלות חפירת חניון מחיר למטר מעוקב
חציבה / חפירה עם בובקט לעומק עד 3 מטרים החל מ-50 ₪ למ"ק
חציבה באספלט להכנת תשתית חדשה החל מ-50 ₪ למ"ק
חפירה של חניון תת קרקעי במבנה שנמצא בשלבי הקמה החל מ-25 ₪ למ"ק
חפירה לצורך הנחת תשתיות, כבלים, חשמל ומים החל מ-30 ₪ למ"ק
חפירת תעלת ביוב בחניון תת קרקעי בעומק מקסימלי של 1.2 מטר החל מ-40 ₪ למ"ק
חפירת חניון במבנה קיים עם בובקט המתמרן בין יסודות המבנה החל מ-55 ₪ למ"ק