חפירת יסודות – בונים ביסודיות
הרבה יותר קל להתרשם ממה שנראה וגלוי לעין, כמו בניין רב קומות עצום ומרהיב. אך מה שמחזיק אותו איתן ומגן עליו לאורך זמן זה היסודות שלו. ובלעדיהם, הוא לא היה קיים. לפני שמתחילים בשלבי הקמת הפרויקט, הנחת היסודות היא השלב הראשון והחלק המהותי בתהליך הבנייה.
איך חפירת יסודות קשורה לרעידות אדמה, עם איזה כלים מבצעים את החפירה, ואיך עושים זאת בצורה בטוחה? בואו נחפור קצת בנושא.
חפירת יסודות לכל סוגי המבנים
חפירת יסודות להקמת פארקים, כבישים, בריכות…
חפירת יסודות לבנייני מגורים, משרדים ועוד
עבודה לפי כללי בטיחות
שירות בפריסה ארצית
להזמנות ופרטים נוספים חייגו:
053-352-4190
כל יכול – עם איזה כלים מבצעים חפירת יסודות?
סוגי כלים לביצוע חפירת יסודות | איך זה עובד |
דלי קידוח | הכלי משמש לחפירה מתחת לקו מי התהום באדמה אחודה ולא אחודה. ניתן לשבור איתו אדמה קשה או לפרק אותה. |
מקדח | מתאים לחפירה באדמה דחוסה ופחות אחודה. במקרה שיש אדמה סלעית וקשה במיוחד, ניתן להשתמש במקדח סלעים. |
מקדח קרח | מתאים לקידוח וחפירה באזורים עם אדמה קפואה. נוטים להשתמש בכלי זה בעבודות למטרת חקלאות, גינון ונטיעת עצים. |
מקדח אדמה | המקדח מגיע במגוון גדלים כך שניתן להתאים אותו בהתאם לצורך השימוש הספציפי. הכלי מורכב מזרוע ארוכה ומונע ע"י מנוע חשמלי לרוב. |
בולדוזר | לבולדוזר – דחפור, יש חלק חשוב בביצוע חפירת היסודות, שכן בעזרתו ניתן לחפור באדמה, להעביר אותה או חלקים אחרים למקום המיועד בצורה בטוחה ויעילה. |
בונים על זה – איך נבנה תהליך חפירת היסודות?
תכנית עבודה – בשלב הראשוני הקבלן יתכנן את מהלך החפירה כולו, כאשר התכנית תכלול את הכלים שבהם ישתמשו לחפירה, איזה עומק וגובה תתבצע החפירה, מה המיקום ואיזה אתגרים צפויים בדרך.
בדיקת השטח – יש לבצע בדיקה מקיפה של השטח הכוללת בדיקת הקרקע, מה מצב האדמה, האם יש יסודות אחרים בסביבה, ורצוי למדוד את השטח ולשלב את השרטוט בתוכנית העבודה.
החפירה – בשלב החפירה התכנית יוצאת לפועל, משתמשים בכלים המיועדים לכך ונוקטים בכל אמצעי הבטיחות הנדרשים.
בדיקה במהלך החפירה – גם במהלך החפירה הקבלן יבצע בדיקות לוודא שהקרקע מספיק יציבה, שאין פגיעה בתשתיות אחרות והעבודה מתבצעת על פי התכנון.
מה החשיבות של חפירת היסודות?
ליסודות עצמן יש חשיבות עליונה בכל פרויקט, כך שעבודות החפירה שלהן צריכה להיעשות בצורה מושכלת ומקצועית. בחפירת יסודות בפרויקט של הקמת בניין מגורים למשל, ליסודות יש מטרות רבות וביניהם: שמירה על יציבות הבניין במקרה של רעידת אדמה חזקה, מניעת תזוזות של הבניין, העברת העומס מהבניין עצמו לתוך האדמה וכד'.
מעבר לשמירה על יציבות, חפירת היסודות מיועדת להתאים את סוג המבנה לקרקע עליה היא נבנית, ומאפשרת לבצע התאמות ושינויים כמו בניית חניון תת קרקעי או שיפורים בקרקע.
חופרים על בטוח – כללי בטיחות בעבודות חפירה
שמירה על נפילת ציוד – במהלך החפירה ציוד וחומרים יכולים ליפול פנימה, ולכן יש להקפיד להרחיק ציוד מאזור שפת החפירה, לא להחנות כלים מכניים בסמוך למקום החפירה.
בדיקת השטח – יש לבדוק מראש שאין בסביבת החפירה חוטי חשמל, נקודות מים, קווי תקשורת, צנרת, גז או כל תשתית אחרת שעשויה להיפגע או לפגוע בתהליך החפירה.
שימוש בכלי בטיחות – חשוב להגן על העובדים בשטח, להימנע לחלוטין מהסיכון לנפילות במקום החפירה, להשתמש באמצעי מיגון בכל עת כמו קסדה, נעלי בטיחות, כפפות וכד'.
היתרי עבודה – ברוב המקרים עבודות הקשורות בבנייה וחפירה מצריכות אישורים והיתרים מהרשות המקומית המאשרת לבצע עבודות מסוג זה במקום הספציפי. כדאי לבדוק מול מהנדס העיריה, האם יש צורך בקבלת אישור וחתימה רשמית.
איזה סוגי חפירה יסודות אנו מבצעים?
חברת בובקט SOS מציעה מגוון שירותים, כולל שימוש בציוד מכני הנדסי לכל מטרה. איזה סוגי חפירת יסודות אנו מבצעים בדרך כלל?
חפירת יסודות לבנייני מגורים ומשרדים – מתאים לבתים פרטיים, צמוד קרקע, בניינים רבי קומות ומשרדים עם קומות גבוהות.
חפירת יסודות לצרכי בנייה שונים – מספקים כלים מכנים המתאימים לסוג הקרקע ועומק השטח הנדרש, וכן מבצעים חפירת יסודות למרתף תת קרקעי וממ"ד.
חפירת יסודות לתשתית עירונית – מבצעים חפירת יסודות במקרים שיש צורך בהקמת תשתיות כמו כבישים, מנהרות, פארקים, בריכות שחייה ועוד.